Založ si blog

Pavilón opíc

V pavilóne opíc stojí dlhý rad. Dve skupiny primátov oddeľujú mreže, ale spája ich dusno a puch. Aj vonku, v tieni tejto stavby, je veľmi teplo: dobrých 30,126 °C. Možno by preto skôr než obzeraním škriekajúcich, večne pažravých a promiskuitných (vďaka promiskuite sa však v tele samice makaka môžu nachádzať spermie niekoľkých samcov naraz) tvorov bolo príjemnejšie tráviť čas niekde pri mori. A teplý vzduch (http://ekonomika.sme.sk/c/5309263/teply-vzduch-fuka-k-slotovi.html) je lepšie predávať ako dýchať. Potom môže mať aj našinec jachtu trebárs v Chorvátsku (http://www.pluska.sk/plus-7-dni/z-domova/jan-slota-este-vacsie-nic.html). Hoci nemusí byť hneď národovec, ani milovník žltých kariet (http://ekonomika.sme.sk/c/3934270/pre-vylet-s-jt-ma-minister-pociatek-zltu-kartu-sef-letiska-cervenu.html).

 

Veď svojich Počiatkov (http://www.pluska.sk/slovensko/rozhovory/minister-miskov-baby-ma-neprestali-zaujimat.html?forward=sk_mobil_clanok.jsp) kotvia v prístavoch „slovenského“ mora (http://dromedar.topky.sk/cl/1000038/1316695/-Slovenske-more–najdete-v-Chorvatsku) aj iní opičiaci (Juraj Miškov: Dnes minister, kedysi aj herec. Pamätať si ho môžete napríklad zo seriálu Opice z našej ulice.http://www.pluska.sk/slovensko/rozhovory/minister-miskov-baby-ma-neprestali-zaujimat.html?forward=sk_mobil_clanok.jsp, Nicholson: „Juraj Miškov na kapustnici o Gorile familiárne hovoril ako o „opici“.).

 

Vyvliekli sa zo zväzujúcich okov spájajúcich ich so životnými (J. Miškov: „ Prvý vážnejší vzťah som mal v sedemnástich rokoch so svojou bývalou manželkou. Dlho sme spolu chodili, máme spolu krásnu pätnásťročnú dcéru a momentálne som rozvedený a žijem s priateľkou, s ktorou mám tiež trojročného syna.“ Čo bolo dôvodom rozvodu? J. Miškov: Zistil som, že v inštitúte manželstva som sa necítil dobre a že mi viac vyhovuje spolužitie formou partnerstva, ktoré kresťania volajú „žitie na divoko“. Manželstvo je pre mňa príliš zväzujúce. A ani svoje deti nejako nezanedbávam. Milujem ich nadovšetko a som na ne veľmi hrdý.“. http://www.pluska.sk/slovensko/rozhovory/minister-miskov-baby-ma-neprestali-zaujimat.html?forward=sk_mobil_clanok.jsp) či politickými partnermi a užívajú si slobody bez dohody. U nás na nudapláži LIDO (http://italie.orbion.cz/lido-di-dante/pruvodce/) sa tomu hovorí liberálna dohoda. Keďže „kompromisy – to sú krysy“, naše myšky už radšej neuzatvárajú žiadne riadne zväzky a to ani registrované (http://komentare.sme.sk/c/6815443/lipsic-s-kollarom-vytvorili-ideologicke-mojito.html). Uprednostňujú „žitie na divoko“. To, že im v budúcnosti niekto vytkne porušenie záväzkov, ich netrápi. Posledný sľub, ktorý mysleli vážne, bol totiž ten pioniersky. Sú to predsa Opice z našej ulice, po slovensky Goodfellas (http://www.csfd.cz/film/8246-mafiani/). Keď to nevyšlo s Rišom, vyjde to s Danom. A keď nie, no tak potom pôjde NOVA do … („Preboha, len nezvoľte skratku NoVaDo …“, In.:  http://m.hnonline.sk/c3-59946250-kw0000_d-nech-zije-liberalna-dohoda).

 

Práve ma drgla dcérka, že čo hovorím o opiciach. Opicou je MaKaK (Miškov a Kollár a Krajcer; http://fotky.sme.sk/fotka/309908/nervny-makak), toto sú ľudoopy. Ušľachtilé zvieratá, hoci rovnako pažravé, promiskuitné a uškrečané. Niečím sa preto podobajú našim politikom. Keď sa na nich totiž lepšie zahľadíte, ako by vám spadla šupka z oka a hop, a je tu LIDOop. Alebo inak povedané, zbojník Jurko.

 

V pavilóne goríl sa dnes už zatvára. Tu sú gorily pod zámkou. Inde chodia po rautoch  a kresťania po ich boku sa tvária, že to, čo príde, nebude na divoko. Veď s tým párením, pardon tvárením majú už títo „kresťania“ vlastnú skúsenosť (http://www.topky.sk/cl/15/98943/Lipsic—Oravcova–Rozchod–; http://zivot.azet.sk/clanok/3408/lipsic-v-chomute.html). A aj oni raz pocítili potrebu a potom bolo treba iba – ako vraj hovorieval doktor Plzák – zatloukat, zatloukat a zatloukat (http://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Plzák).

 

Je mi nevoľno a točí sa mi hlava ako na kolotoči. Neuštipla ma však daňová Kobra pre kolotočový podvod (http://www.iness.sk/stranka/8170-Koniec-karuselom-tyzden.html). To sa len blížia župné voľby a vonku sa roztočil kolotoč podvodníkov, ich tvárí, tvárenia a predvolebných kopulácií. Opice z našej ulice sú na všetkých plagátoch, keďže Tóthistan potrebuje lídra (Slušné Slovensko potrebuje lídra, Daniel Lipšic, http://www.gorila.sk/product/444484). Niektorí Tóthi (http://aktualne.atlas.sk/verim-tym-ktorych-poznam-ludovit-toth-35/slovensko/politika/) sa totiž za krajcer chleba snažia spraviť aj z odľudov ľudov. A nerobia to prvýkrát, hoci im z toho vyjdú vždy ešte väčší odľudovia (S promovaním „vyvolených“ má marketingový riaditeľ Noväda Ľ. T. skúsenosť a ani v centrifúge diváckeho (politického) nevkusu nepotrebuje  kinedryl : „Verím, že na Slovensku budeme podobne úspešní ako naši českí kolegovia,“ nádeja sa hovorca TV JOJ Ľudovít Tóth a úspech VyVolených nepripisuje len tomu, že majú pred Veľkým bratom dvojtýždňový náskok. „Je to oveľa pozitívnejší a modernejší program,“ tvrdí Tóth. http://www.topky.sk/cl/15/83406/Panika_aj_v_Markize_VyVoleni_v_Cechach_valcuju_Big_Brother_.html. A ešte hlbšie do špiny: „Zuzana, zrejme zo strachu o svoje psychické zdravie, chce teraz zo súťaže vycúvať. „Ako každý finalista aj ona podpísala zmluvu, kde sa dobrovoľný odchod z hry trestá miliónovou pokutou. Veď televízia do každého finalistu investovala značné peniaze, napríklad na výrobu spotov,“ zdôraznil Tóth.“ http://www.cas.sk/clanok/64485/chce-odstupit-z-vyvolenych-hrozi-jej-pokuta-1-000-000-korun.html). Aj preto treba z mesta zutekať.

 

Na jeseň, keď sa volí do vúciek, nebýva v pavilóne opíc sparno. Niet čo riešiť, pred odľudmi a ich vtieravými Ľudmi sa ukryjem tam, kde sú gorily, či familiárne (hoci nepresne) povedané „opice“ (Nicholson: „Juraj Miškov na kapustnici o Gorile familiárne hovoril ako o „opici“.“ In.: http://www.cas.sk/clanok/216459/nicholson-pre-novy-cas-zakazanu-knihu-o-gorile-vydam-aj-tak.html) pod zámkou. Utekám teda pred tým všetkým a namiesto volebného lístka si kupujem lístok do ZOO. Tu sa konečne cítim ako človek a nie ako pokrytcami manipulované novädo.

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

A napokon poetický dôvetok:

Hop – a je tu lidoop alebo Zbojník Jurko

 

Rozosmial sa oligarcha,

zo srdca mu spadla ťarcha,

keď mu skrotil lovca goríl

Jurko – žiak, čo sa im korí.

 

Keď Morava do Dunaja

tak do Novy chlapci traja,

M – K – K  – no nechci to,

s Danom skvelé kvarteto.

 

Veď len ten vie víťaziť,

kto má kopu peňazí

a s tou kopou k Nove hop,

bude z NOVY LIDOop.

Podlipšic kádruje alebo Smutný blog o fejkovom politikovi

20.11.2013

Kua podvodnícka, ten Sivák a Klein. A duplom plešatý Kemény, ktorého fotku si zrejme tajomná identita stojaca za Keménym ukradla. Dobre im Gábor naložil. Povedal som si po prečítaní GoGo blogu. Mám totiž rád gogo tanečnice a Gábora Grendela. Dlho neotáľajú a idú rovno na vec, pričom vedia prítomných správne „emočne“ naladiť. Taký je aj jeho blog, prvoplánový [...]

Kandidát z kukučieho hniezda alebo malý kurz politickej psychopatie

26.08.2013

RE: Lipšic: V politike si už dokazovať nič nemusím. Z Novej väčšiny chcem dominantnú stranu. Aktuálne.sk, 5.8.2013.[1] Lipšic nikdy nepodporí Procházku za prezidenta. Ale nie preto, že by ako pravicový kandidát na prezidenta nemal šancu uspieť; to nie je dôvod Lipšicovej „nepodpory“. Hádam ešte menšiu šancu ako Procházka bude mať totiž kandidát, ktorého [...]

Fund fiction – historky z politického podsvetia: Finančné i-NOVÁcie a stranícka realita alebo ako Danielovi skutek utek

10.06.2013

S cudzími slovami sa možno pekne pohrať. Tak napríklad taká „finančná inovácia“. Finančnou i-NOVÁciou je napr. plánovaný a ohlasovaný fundraising politickej strany NOVA prostredníctvom sociálnych sietí (píšem o ňom ďalej). Predponu i- si takáto elektronická subskripcia finančných príspevkov na politickú činnosť isto zaslúži. Zároveň nejde len [...]

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 17449x
Priemerná čítanosť článkov: 4362x

Autor blogu

Kategórie